čtvrtek, března 06, 2008

Jeden svět


Včera se mi poštěstilo jít na zahajení festu Jeden svět.Loutkový představění bylo s kapkou humoru,za to dokument o koňských ženách zdrcující.Nevýhodou je negramotnost tamějších a taky lhostejnost lidi,vlády,bo jistých mužů.Demokratická republika Kongo se zmítá už desítku let ve válce.A doplácí na to nejvíc ženy.
Vojáci zahraniční i vlastní znásilňují bez ohledu na věk či krásu, jen ze sobecké nutkavé potřeby.Takže se jich na jedný starý ženě,co nemohla pomalu se hýbat výstřídalo 7, bo ženě před očima zabili muže, rozřezali jej na 4 části, hlavu,trup a penis si vzali, ji zmlátili a ojeli a když se přisla k vědomí ,ležela vedle nohou,co donedávna byly částí jejího muže.
Hrůza hrůz! Dokument o vypovídajících zničených ženách se jmenuje HLUBOKÉ TICHO a myslim ,že nikoho nemůže nechat chladným/chladnou.
Jen ta představa ,že mě znásilní až 20 týpků ,a pak by mi tam narvaly ty bestie klacek bo zbraň ,tak že by mi zničily močový měchýř ,střeva a komplet dělohu.Neuměla bych se s tím vyrovnat.Takže všechny tyhle ženy jsou neuvěřitelně silné na duchu.To je ještě po znásilnění odvrhne jejich rodina ,manželé bo společnost. Žena pro ně má tam hodnotu nanejvíš věci a to možná s nadsázkou.
Každá by si jistě přála tu zrůdu zabít,jenže vláda je ani nezavře a když už ,tak je prospustí za 2 - 3 dolary .To je výsměch všemu utrpení všem zničeným životů koňských žen.



Žádné komentáře: